Kertészkedés a Krúdyban

Az előző tanévben elkészült iskolánk iskolakertje. A hivatalos megnyitó a Föld napi rendezvényünkön volt. Itt nyílt alkalmunk arra is, hogy köszönetet mondjuk azoknak a szülőknek,akik aktívan részt vettek a kert kialakításában. A kertben hat ágyást alakítottunk ki,2. osztálytól - 7. osztályig,minden évfolyamnak lett egy-egy területe.

Nagyon sok féle zöldséget és fűszernövényt ültettünk, élvezet volt tavasszal megfigyelni a fejlődésüket. Többnyire az öko- szakkörös gyerekek gondozták a kertet.

A nyári időszakot is sikerült megoldani, mindig volt, aki locsoljon. A növények szépen fejlődtek, sajnos a gyomnövények is. Így nyár végén igen csak elburjánzott kép fogadott minket, mikor elkezdődött az új tanév.

Szerencsére a lelkes szülőkre ismét számíthattunk és egy szép péntek délután összejött egy igen lelkes csapat, és pár óra leforgása alatt, gyönyörűvé varázsolták a kertet ismét.

A kertészkedés nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek is lelkesen kivették részüket a munkából. Megszépült az udvar is, ügyes anyukák ugróiskolát és más játékmezőket is felfestettek a kövezetre. Ezzel színesítve az udvari játékok tárházát.

Reméljük jövőre is összejön a csapat és hagyománnyá tehetjük a közös, családi kertészkedést iskolánkban!

Kissné Vidó Anikó

buborék

Képgaléria: ITT!

buborék kert buborék

2015-2016. Krúdy Gyula Általános Iskola. Minden jog fenntartva!