Krúdy Gyula Általános Iskola
Krúdy Gyula
Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

1037 Budapest, Gyógyszergyár utca 22-24.
OM azonosító: 035361,

Email:titkarsag.krudygy[kukac]ebtk.hu

Tel:250-2724

Fenntartó: Észak-Budapesti Tankerületi Központ


 

 

PÉNZÜGYI ÉS VÁLLALKOZÓI TÉMAHÉT

 

Iskolánkban a felső tagozatos diákok részvételével zajlott a Pénzügyi témahét. Az informatika órákon Kahoot kvíz segítségével ismerkedhettek a diákok a pénzügyi alapfogalmakkal. Ezzel egyidőben az iskola udvarán Medve Matek GO pályákon versenyeztek.
A Pénziránytű Alapítvány a Medve Matek csapatával együttműködve egy pénzügyi-matekos játékot állított össze a 4-12. évfolyamos diákoknak. Diákjaink a tanteremből kiszabadulva, az iskola udvarán kijelölt 10 állomásból álló pályán mérték össze tudásukat.
A három fős csapatoknak két nehézségi szinten, egy tanítási óra alatt kellett megoldani 7, mindennapi pénzügyi témákat érintő számolási, logikai feladatot. A leggyorsabb csapatok további 3 bónuszfeladatot is kaphattak. A játék végén bronz, ezüst, arany vagy gyémánt rangot szerezhettek a hibátlanul megoldott feladatok száma alapján.
A három fős csapatok állomások (GPS lokációk) között vándoroltak, ahol az okostelefonjukra érkező feladatokat kellett megoldaniuk.
Az idei Pénzfutamon a néha kissé csípős tavaszi időben 106 csapatban 305 felső tagozatos diák vett részt. 46 csapat szerzett gyémánt, 16 arany, 22 pedig ezüst rangot.
Minden résztvevő játékosnak gratulálunk!

 

 

buborék

2015-2016. Krúdy Gyula Általános Iskola. Minden jog fenntartva!