Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Krúdy

Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Search
Close this search box.

Történetünk

ÉVTIZEDEK EREDMÉNYEI

Iskolánk 1988-ban épült Budapest III. kerületének családi házas, zöldövezeti környezetében, a Zay utcai lakótelep szomszédságában. Az épülethez hatalmas udvar, kosárlabda- és műfüves focipálya, futópálya, tűzrakóhely, valamint játszó udvar tartozik.

Tantermeinket folyamatosan felújítjuk, törekszünk az esztétikus, gyermekbarát környezet kialakítására.1989-ben vettük fel Krúdy Gyula író nevét, aki hozzánk hasonlóan szorosan kötődött Óbudához. Partneriskolai kapcsolatban állunk a Művészetek Palotájával. Rendszeresen látogatjuk a diákoknak szóló előadásaikat.

2013-ban csatlakoztunk az Ökoiskolák országos- és ezen keresztül európai hálózatához. 2021. szeptember 1-jétől elnyertük az „Örökös Ökoiskola” címet.

Milyen iskola a Krúdy?

A KRÚDY KÖZÖSSÉGÉRŐL

Pedagógiai alapelvünk, hogy minden diák tehetséges valamiben. E tehetség kibontakoztatásához igyekszünk minden személyi és tárgyi feltételt biztosítani.

Szeretnénk elérni, hogy tanítványaink örömmel járjanak iskolába és mindenki megtalálja azt a tevékenységet, amiben sikeresnek, eredményesnek érezheti önmagát, legyen az tanóra vagy tanórán kívüli szabadidős program.

A pedagógiai munkát könyvtáros, fejlesztőpedagógus, pszichológus és 3 pedagógiai asszisztens segíti. Mindent megteszünk azért, hogy tanulóinknak egyenlő arányban biztosítsunk lehetőséget a tudományok és művészetek megismerése mellett a sportolásra és a játékra is.

1989

ÓTA TANÍTUNK

60

EZER DIÁK

5870

NYELVVIZSGA

98%

TOVÁBBTANULÁS

Vezetőség

Holdampf Ágnes
Igazgató

Digitális kultúra

Hajdúné Kiss Edit
Angol nyelvoktatásért felelős igazgatóhelyettes

Angol nyelv, környezetismeret

Pártos Péter Györgyné
Általános igazgatóhelyettes

Matematika, kémia

Szülői támogatás

Az elmúlt több, mint 35 év során elért sikereink egy részét annak köszönhetjük, hogy diákjaink szülei aktívan támogatták Iskolánkat. Kérjük, segítsen Ön is abban, hogy egy empatikusabb, sikeresebb, boldogabb nemzedéket nevelhessünk.

Szülői támogatás

Az elmúlt több, mint 35 év során elért sikereink egy részét annak köszönhetjük, hogy diákjaink szülei aktívan támogatták Iskolánkat. Kérjük, segítsen Ön is abban, hogy egy empatikusabb, sikeresebb, boldogabb nemzedéket nevelhessünk.

"A Krúdynak köszönhetem azt az önbizalmat és magabiztos angol nyelvtudást, amivel a világ más országaiban sikeresen helytállhattam."
Paár Bogáta
Value Chain Expert

Házirend

Elérhető a Krúdy Titkárságán

Amennyiben a Krúdy Iskola Házirendjére kíváncsi, keresse bizalommal Kollégáinkat az Iskola Titkárságán.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1. óra8.00 - 8.45
2. óra9.00 - 9.45
3. óra10.00 - 10.45
4. óra11.00 - 11.45
5. óra11.55 - 12.40
6. óra12.50 - 13.35
EBÉDSZÜNET
7. óra13.55 - 14.40
8. óra14.40 - 15.20
9. óra15.20 - 16.00
10. óra16.00 - 17.00
bojti.vilmos.marcell.03@fpsz.net
schadekbiro.eva@krudyiskola.hu
lehelvarine.kiss.tunde@krudyiskola.hu
kuzdy.aniko@krudyiskola.hu
mesterhazy.monika@kszki.obuda.hu
titkarsag.krudygy@ebtk.hu

Kréta

Elfelejtett szülői jelszó igénylése

Szülői jelszót a KRÉTA bejelentkezési oldalán lehet kérni, az Elfelejtettem a jelszavam gomb megnyomásával. Meg kell adni a felhasználó nevét, KRÉTÁ-ban található e-mail címet és a gyermeke születési dátumát.

Kedves Szülők!

Küzdy Anikó vagyok, a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola iskolapszichológusa.

Tanácsadó- és iskolapszichológusként a Babes-Bólyai Tudományegyetemen végeztem, szakpszichológusi képzettségemet pedig az ELTE-n szereztem.

Az egyetem mellett és azóta is folyamatosan frissítem, bővítem tudásomat, hogy minél többféle módszerrel segíthessem a hozzám forduló tanulókat, szülőket és pedagógusokat.

Elérhetőségeim

E-mail: kuzdy.aniko@krudyiskola.hu, vagy az iskola központi telefonszámán: (1)250-2724

Szülőkonzultációra előre egyeztetett időpontban van lehetőség személyesen az iskolában vagy akár online módon és telefonon is.

Az iskolapszichológust köti a titoktartás kötelezettsége, a vele való találkozás önkéntességen alapul, 18 év alatti diákoknak az egyéni foglalkozások esetén szülői hozzájáruló nyilatkozatra van szükség.

Tevékenységek

Iskolapszichológusi munkám célja, hogy hatékonyan támogassam az intézményben a nevelő-oktató munkát, a tanulók személyiségfejlődését, továbbá segítsem az egyéni vagy csoportos szinten felmerülő nehézségek megoldását.

Munkám során szoros munkakapcsolatban állok az intézmény vezetőségével, a pedagógus kollégákkal, a fejlesztő-team tagjaival, valamint a hozzám forduló tanulók szüleivel.

Az iskolában egyéni- és csoport foglalkozásokat tartok a tanulók részére. Tanácsadásra, konzultációra nem csak a diákoknak, hanem a szülőknek és pedagógusoknak is lehetősége van. Az egyéni eseteknél szükségesnek érzem, hogy a szülőkkel is tudjak a tanulók hátteréről beszélni.

Az iskolapszichológiai konzultáció, tanácsadás azonban nem jelent pszichoterápiát.

Sok esetben viszont elégséges lehet a változás elindításához, a felmerült elakadás megoldásához.

Amennyiben az iskolapszichológusi kereteken túlmutató problémák merülnek fel, segítem a tanulók tovább irányítását intézményen kívül a megfelelő szakellátásra (pedagógiai szakszolgálat, pszichoterápiás rendelők, egyéb, orvosi szakrendelések, pszichiátria, krízis- és kamaszambulancia, stb.)

Szülőknek

Szülőként megkereshet gyermekével kapcsolatos kérdéseivel, illetve bármilyen nehezen kezelhető élethelyzet esetén, ami érintheti a családot és hatással van az iskolai viselkedésre, beilleszkedésre, teljesítésre, a gyermekek mindennapjaira.

Leggyakoribb kérdések: tanulás, beilleszkedési nehézségek, érzelmi elakadások (gyász, krízis), kapcsolatokban jelentkező problémák, pályaválasztási nehézségek, kamaszkori problémák, teljesítmény romlás, étkezési problémák, pszichoszomatikus tünetek megjelenése (fejfájás gyomor panaszok, reggeli rosszullét, alvási problémák, stb., melyekre az orvosi kivizsgálás nem ad magyarázatot)

Igény esetén a felmerülő problémákról a szülőcsoportos alkalmakon is tudunk beszélni.

Diákoknak

Ha úgy érzed, hogy van olyan kérdés, téma, amit szívesen megosztanál valakivel, esetleg nagyon nyomaszt, vagy választ keresel rá, fordulj hozzám bizalommal!

Ha szívesen beszélgetnél velem, jelezd az osztályfőnöködnek, vagy keress meg a pszichológusi szobámban (védőnői vagy fejlesztő szoba) vagy a tanáriban, szólíts meg az iskola folyosóján, és egyeztetünk egy időpontot!

Néhány gyakori kérdés, amivel szoktak hozzám fordulni:

  • Tanulással, pályaválasztással kapcsolatos dilemmák
  • Beilleszkedési nehézség
  • Családi, baráti, párkapcsolati gondok, konfliktusok
  • Szorongás, félelmek, önértékelési gondok
  • Krízishelyzet
  • Testi tünetek, melyeknek nincsen egyértelmű orvosi háttere
  • A kamaszkort kísérő fontos önismereti kérdések
  • Életvezetési nehézségek