Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Krúdy

Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Search
Close this search box.

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Iskolánkban számos lehetőséget biztosítunk tanulóink egyéni érdeklődésének kielégítésére a sport, a zene, a művészetek és különleges szakkörök formájában

Tanítás utáni lehetőségek

Az újságíró szakkört heti rendszerességgel tartjuk. 4. osztályos tanulóink lelkesen szerkesztik a Krúdy újságot angol nyelven. Jelentkezés minden tanév szeptemberében.

Iskolánkban „Robotika” szakkört indítottunk, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a napjainkban nagyon népszerű blokk-programozással és a robotika világával.

Az első órákban a code.org honlapon tesszük meg a kezdő lépéseket. Itt egy virtuális osztályt létrehozva ismerkedünk meg az egyszerűbb utasításokkal, de már animációkat, kisebb játékokat is létre tudunk hozni.

Az alapok megismerése után a gyerekek egy BBC Micro:bitet programozva már valódi, kézzel fogható eszközön tesztelhetik tudásukat. Óriási élmény amikor első programunkat lefuttatva a kis robotunk integet, dallamot játszik, vagy éppen megmutatja, hogy merre van észak.

A lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt. A legügyesebb tanulók, az így szerzett tudással egy általuk megépített ArTeC robotot is „életre kelthetnek”, ami már valóban egy sokoldalú, érzékelőkkel és motorokkal ellátott eszköz.

Célja a szemléletformálás. A tanórákon nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti nevelésre és a fenntarthatóságra.

Megfigyeléseket, kísérleteket végeznek a tanulók. Ezzel is érdekesebbé és vonzóbbá tesszük tanítványainknak az elméleti tudást.

Jelentkezni szeptemberben lehetséges mind az alsó mind a felső tagozaton.

Matematika tehetséggondozó szakkör, az iskola felső tagozata számára. Jelentkezni szeptemberben lehetséges, Erdei Éva tanár néninél.

A rajzszakkör hosszú évek óta működik az iskolában. Többféle művészeti technikával ismerkedhetnek meg a gyerekek és tehetik próbára magukat.

Térítéses programok

Bővebb tájékoztatás érhető el ezen a linken keresztül. 

További információk: Guba Miklós, Sakkedző. Elérhetőség: +36 30 238 4441

Az Aelia Sabina Zeneiskolával együttműködve lehetőség van szolfézs, zongora, hegedű és gitár oktatásra is.

Iskolánk az Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola telephelyeként a szolfézs előképző osztály elvégzése után az alábbi hangszereken biztosít helyszíni tanulási lehetőséget: gitár, hegedű, zongora. További információk ezen a linken.

1989. szeptember elején az 1. osztályosoknak tartotta meg Pártos Péter testnevelő tanár az első Bozsik foci edzést.

Azóta megszakítás nélkül, harmincötödik éve folyamatosan zajlanak iskolánkban az edzések. A mostani tanévben is több csoportban, minden korosztálynak lehetősége van csatlakozni heti egy, vagy két alkalommal az edzésekhez.

Minden tanévben négy alkalommal Bozsik tornán veszünk részt.

Ebben a tanévben a fiúk mellett nyolc alsó tagozatos kislány is rendszeresen látogatja az edzéseket. A foglalkozások első felében labdás gyakorlatokat végeznek a gyerekek, a második felében pedig foci szerepel a programban.

Az edzés vezetésben iskolánk tanárai közül Filep György, Kováts Szabolcs, Laskai Balázs és Mark Taylor segíti Pártos Péter munkáját.

Minden gyermeket szeretettel várunk, aki szívesen venne részt jóhangulatú, baráti szellemű Bozsik foci edzéseken a Krúdyban.

Bővebb tájékoztatás: https://vasasvolleyball.hu/

Hagyományőrző programok

BOLHAPIAC

Kereskedelmi vénával rendelkező diákjaink első üzletei

TÖKFARAGÓ VERSENY

Minden évben megrendezett kézműves programunk

KARÁCSONYVÁRÓ REGGELEK

Reggeli meglepetések a ráhangolódáshoz

KARÁCSONYI HANGVERSENY

Minden évben koncerttel ünnepeljük a Karácsonyt

FARSANG

Diákjaink kedvenc hősük bőrébe bújhatnak

PROJEKT NAPOK

Diákjainkat megtanítjuk tervben, célokban és feladatokban gondolkodni

Táborok

ERDEI ISKOLA

A természet szeretete a megismeréssel kezdődik

SPORT TÁBOR

A mozgás örömének felfedezése rengeteg újdonsággal és játékkal

NAPKÖZIS TÁBOR

Napi meglepetések, kézműves programok és remek közösség

Házirend

Elérhető a Krúdy Titkárságán

Amennyiben a Krúdy Iskola Házirendjére kíváncsi, keresse bizalommal Kollégáinkat az Iskola Titkárságán.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1. óra8.00 - 8.45
2. óra9.00 - 9.45
3. óra10.00 - 10.45
4. óra11.00 - 11.45
5. óra11.55 - 12.40
6. óra12.50 - 13.35
EBÉDSZÜNET
7. óra13.55 - 14.40
8. óra14.40 - 15.20
9. óra15.20 - 16.00
10. óra16.00 - 17.00
bojti.vilmos.marcell.03@fpsz.net
schadekbiro.eva@krudyiskola.hu
lehelvarine.kiss.tunde@krudyiskola.hu
kuzdy.aniko@krudyiskola.hu
mesterhazy.monika@kszki.obuda.hu
titkarsag.krudygy@ebtk.hu

Kréta

Elfelejtett szülői jelszó igénylése

Szülői jelszót a KRÉTA bejelentkezési oldalán lehet kérni, az Elfelejtettem a jelszavam gomb megnyomásával. Meg kell adni a felhasználó nevét, KRÉTÁ-ban található e-mail címet és a gyermeke születési dátumát.

Kedves Szülők!

Küzdy Anikó vagyok, a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola iskolapszichológusa.

Tanácsadó- és iskolapszichológusként a Babes-Bólyai Tudományegyetemen végeztem, szakpszichológusi képzettségemet pedig az ELTE-n szereztem.

Az egyetem mellett és azóta is folyamatosan frissítem, bővítem tudásomat, hogy minél többféle módszerrel segíthessem a hozzám forduló tanulókat, szülőket és pedagógusokat.

Elérhetőségeim

E-mail: kuzdy.aniko@krudyiskola.hu, vagy az iskola központi telefonszámán: (1)250-2724

Szülőkonzultációra előre egyeztetett időpontban van lehetőség személyesen az iskolában vagy akár online módon és telefonon is.

Az iskolapszichológust köti a titoktartás kötelezettsége, a vele való találkozás önkéntességen alapul, 18 év alatti diákoknak az egyéni foglalkozások esetén szülői hozzájáruló nyilatkozatra van szükség.

Tevékenységek

Iskolapszichológusi munkám célja, hogy hatékonyan támogassam az intézményben a nevelő-oktató munkát, a tanulók személyiségfejlődését, továbbá segítsem az egyéni vagy csoportos szinten felmerülő nehézségek megoldását.

Munkám során szoros munkakapcsolatban állok az intézmény vezetőségével, a pedagógus kollégákkal, a fejlesztő-team tagjaival, valamint a hozzám forduló tanulók szüleivel.

Az iskolában egyéni- és csoport foglalkozásokat tartok a tanulók részére. Tanácsadásra, konzultációra nem csak a diákoknak, hanem a szülőknek és pedagógusoknak is lehetősége van. Az egyéni eseteknél szükségesnek érzem, hogy a szülőkkel is tudjak a tanulók hátteréről beszélni.

Az iskolapszichológiai konzultáció, tanácsadás azonban nem jelent pszichoterápiát.

Sok esetben viszont elégséges lehet a változás elindításához, a felmerült elakadás megoldásához.

Amennyiben az iskolapszichológusi kereteken túlmutató problémák merülnek fel, segítem a tanulók tovább irányítását intézményen kívül a megfelelő szakellátásra (pedagógiai szakszolgálat, pszichoterápiás rendelők, egyéb, orvosi szakrendelések, pszichiátria, krízis- és kamaszambulancia, stb.)

Szülőknek

Szülőként megkereshet gyermekével kapcsolatos kérdéseivel, illetve bármilyen nehezen kezelhető élethelyzet esetén, ami érintheti a családot és hatással van az iskolai viselkedésre, beilleszkedésre, teljesítésre, a gyermekek mindennapjaira.

Leggyakoribb kérdések: tanulás, beilleszkedési nehézségek, érzelmi elakadások (gyász, krízis), kapcsolatokban jelentkező problémák, pályaválasztási nehézségek, kamaszkori problémák, teljesítmény romlás, étkezési problémák, pszichoszomatikus tünetek megjelenése (fejfájás gyomor panaszok, reggeli rosszullét, alvási problémák, stb., melyekre az orvosi kivizsgálás nem ad magyarázatot)

Igény esetén a felmerülő problémákról a szülőcsoportos alkalmakon is tudunk beszélni.

Diákoknak

Ha úgy érzed, hogy van olyan kérdés, téma, amit szívesen megosztanál valakivel, esetleg nagyon nyomaszt, vagy választ keresel rá, fordulj hozzám bizalommal!

Ha szívesen beszélgetnél velem, jelezd az osztályfőnöködnek, vagy keress meg a pszichológusi szobámban (védőnői vagy fejlesztő szoba) vagy a tanáriban, szólíts meg az iskola folyosóján, és egyeztetünk egy időpontot!

Néhány gyakori kérdés, amivel szoktak hozzám fordulni:

  • Tanulással, pályaválasztással kapcsolatos dilemmák
  • Beilleszkedési nehézség
  • Családi, baráti, párkapcsolati gondok, konfliktusok
  • Szorongás, félelmek, önértékelési gondok
  • Krízishelyzet
  • Testi tünetek, melyeknek nincsen egyértelmű orvosi háttere
  • A kamaszkort kísérő fontos önismereti kérdések
  • Életvezetési nehézségek