Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Krúdy

Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Search
Close this search box.

Két tanítási nyelvű oktatás

Fontosnak tartjuk, hogy a Nemzeti Alaptantervben és az adaptált kerettantervben foglaltak közül a választott tantárgyak tartalmát a gyerekek mindkét nyelven elsajátítsák. Ezért az óraterv szerint bizonyos tantárgyakat angolul és magyarul is tanítunk. Így biztosított tanítványainknak a versenyeken való sikeres részvétel és a zökkenőmentes továbbtanulás – akár külföldön is.

Kétnyelvű oktatás

A Bilingual Program jelentős szintkülönbséget biztosít a legtöbb két tanítási nyelvű képzéshez képest. Az egyedülálló programban szinte minden tanítási órán egy magyar- és egy angol anyanyelvű pedagógus tanít egyszerre, párban. A kommunikáció-központú módszerek, az intenzív angol nyelvi közeg, a táborok és a délutáni foglalkozások magabiztos, közel anyanyelvi szintű angol nyelvtudást biztosítanak a 8. osztály végére. A program végső célja a kiegyenlített kétnyelvűség elérése.

SEGÍTÜNK VÁLASZTANI

Amennyiben nem biztos benne, hogy a két tanítási nyelvű, vagy a kétnyelvű Bilingual Program mellett döntsön, kérem, nézze meg tájékoztató videónkat, melyben minden felmerülő kérdésre választ adunk →

A

Az A osztályban angol-magyar kétnyelvű programot valósítunk meg a Bilingual Kétnyelvű Oktatási Nonprofit Kft.-vel együttműködve. Itt a magyar nyelv és irodalmon kívül minden tantárgyat két nyelven tanítjuk angol anyanyelvű tanárok részvételével, a Bilingual akkreditált tanterve alapján.

B

A B két tanítási nyelvű osztályban heti négy órában tanítjuk az angol nyelvet – részben anyanyelvi tanárok részvételével -, valamint angol nyelven oktatjuk a testnevelés, a vizuális kultúra és az ének zene tantárgyakat, valamint 3. osztálytól a környezetismeretet is.

C

C osztályunk is két tanítási nyelvű és itt a hagyományok ápolására fektetünk nagyobb hangsúlyt; tanítunk néptáncot, bábozást, emellett lehetőséget adunk az idegen nyelvvel való ismerkedésre is. Angol anyanyelvi pedagógusaink pedig aktívan részt vesznek az iskolai élet valamennyi eseményén.

NYELVVIZSGA

A Bilingual Program 2022 óta hivatalos Cambridge vizsgafelkészítő partner. A vizsgarendszerről bővebb információ a Bilingual Program honlapján érhető el.

Próbanyelvvizsga

Próbanyelvvizsgát 7-8. osztályos tanulóink számára szervezünk annak érdekében, hogy tapasztalatot szerezzenek a vizsgázás körülményeiről.

A 3in1 elnevezésű vizsgánk egy komoly megmérettetés, ahol teljesen megegyeznek a feltételek az éles nyelvvizsgával teljesen, így a vizsgázó olyan tapasztalat soron megy végig, mintha valójában nyelvvizsgázna.

A próbanyelvvizsga az olvasott, hallott szövegértés és írás vizsgarészeket tartalmazza. Ez átlagosan 2,5 órát vesz igénybe, az eredményeket kijavítva küldi vissza a nyelvvizsga központ email-ben 3 héten belül.

Próbanyelvvizsga eredmények

A 7. és 8. évfolyam 32 tanulójából 27-en teljesítették a középfokú próbanyelvvizsga követelményeit: 23-an a komplex (írásbeli és szóbeli), 2 tanuló a szóbeli, 2 tanuló pedig az írásbeli vizsga követelményeit.

Ez azt jelenti, hogy a próbanyelvvizsgák 84%-a megfelelt a KER által meghatározott B2-es (középfokú) nyelvi szintnek

Teljes vizsga
Legjobb 85%
Legrosszabb 49%
Átlag 68%

Jelentkezés próbanyelvvizsgára

Amennyiben szeretné, ha gyermeke az éles vizsgakörülmények szimulálásával gyakorlatot szerezne a vizsgázás területén, akkor jelezze azt gyermeke osztályfőnökének.

Házirend

Elérhető a Krúdy Titkárságán

Amennyiben a Krúdy Iskola Házirendjére kíváncsi, keresse bizalommal Kollégáinkat az Iskola Titkárságán.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1. óra8.00 - 8.45
2. óra9.00 - 9.45
3. óra10.00 - 10.45
4. óra11.00 - 11.45
5. óra11.55 - 12.40
6. óra12.50 - 13.35
EBÉDSZÜNET
7. óra13.55 - 14.40
8. óra14.40 - 15.20
9. óra15.20 - 16.00
10. óra16.00 - 17.00
bojti.vilmos.marcell.03@fpsz.net
schadekbiro.eva@krudyiskola.hu
lehelvarine.kiss.tunde@krudyiskola.hu
kuzdy.aniko@krudyiskola.hu
mesterhazy.monika@kszki.obuda.hu
titkarsag.krudygy@ebtk.hu

Kréta

Elfelejtett szülői jelszó igénylése

Szülői jelszót a KRÉTA bejelentkezési oldalán lehet kérni, az Elfelejtettem a jelszavam gomb megnyomásával. Meg kell adni a felhasználó nevét, KRÉTÁ-ban található e-mail címet és a gyermeke születési dátumát.

Kedves Szülők!

Küzdy Anikó vagyok, a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola iskolapszichológusa.

Tanácsadó- és iskolapszichológusként a Babes-Bólyai Tudományegyetemen végeztem, szakpszichológusi képzettségemet pedig az ELTE-n szereztem.

Az egyetem mellett és azóta is folyamatosan frissítem, bővítem tudásomat, hogy minél többféle módszerrel segíthessem a hozzám forduló tanulókat, szülőket és pedagógusokat.

Elérhetőségeim

E-mail: kuzdy.aniko@krudyiskola.hu, vagy az iskola központi telefonszámán: (1)250-2724

Szülőkonzultációra előre egyeztetett időpontban van lehetőség személyesen az iskolában vagy akár online módon és telefonon is.

Az iskolapszichológust köti a titoktartás kötelezettsége, a vele való találkozás önkéntességen alapul, 18 év alatti diákoknak az egyéni foglalkozások esetén szülői hozzájáruló nyilatkozatra van szükség.

Tevékenységek

Iskolapszichológusi munkám célja, hogy hatékonyan támogassam az intézményben a nevelő-oktató munkát, a tanulók személyiségfejlődését, továbbá segítsem az egyéni vagy csoportos szinten felmerülő nehézségek megoldását.

Munkám során szoros munkakapcsolatban állok az intézmény vezetőségével, a pedagógus kollégákkal, a fejlesztő-team tagjaival, valamint a hozzám forduló tanulók szüleivel.

Az iskolában egyéni- és csoport foglalkozásokat tartok a tanulók részére. Tanácsadásra, konzultációra nem csak a diákoknak, hanem a szülőknek és pedagógusoknak is lehetősége van. Az egyéni eseteknél szükségesnek érzem, hogy a szülőkkel is tudjak a tanulók hátteréről beszélni.

Az iskolapszichológiai konzultáció, tanácsadás azonban nem jelent pszichoterápiát.

Sok esetben viszont elégséges lehet a változás elindításához, a felmerült elakadás megoldásához.

Amennyiben az iskolapszichológusi kereteken túlmutató problémák merülnek fel, segítem a tanulók tovább irányítását intézményen kívül a megfelelő szakellátásra (pedagógiai szakszolgálat, pszichoterápiás rendelők, egyéb, orvosi szakrendelések, pszichiátria, krízis- és kamaszambulancia, stb.)

Szülőknek

Szülőként megkereshet gyermekével kapcsolatos kérdéseivel, illetve bármilyen nehezen kezelhető élethelyzet esetén, ami érintheti a családot és hatással van az iskolai viselkedésre, beilleszkedésre, teljesítésre, a gyermekek mindennapjaira.

Leggyakoribb kérdések: tanulás, beilleszkedési nehézségek, érzelmi elakadások (gyász, krízis), kapcsolatokban jelentkező problémák, pályaválasztási nehézségek, kamaszkori problémák, teljesítmény romlás, étkezési problémák, pszichoszomatikus tünetek megjelenése (fejfájás gyomor panaszok, reggeli rosszullét, alvási problémák, stb., melyekre az orvosi kivizsgálás nem ad magyarázatot)

Igény esetén a felmerülő problémákról a szülőcsoportos alkalmakon is tudunk beszélni.

Diákoknak

Ha úgy érzed, hogy van olyan kérdés, téma, amit szívesen megosztanál valakivel, esetleg nagyon nyomaszt, vagy választ keresel rá, fordulj hozzám bizalommal!

Ha szívesen beszélgetnél velem, jelezd az osztályfőnöködnek, vagy keress meg a pszichológusi szobámban (védőnői vagy fejlesztő szoba) vagy a tanáriban, szólíts meg az iskola folyosóján, és egyeztetünk egy időpontot!

Néhány gyakori kérdés, amivel szoktak hozzám fordulni:

  • Tanulással, pályaválasztással kapcsolatos dilemmák
  • Beilleszkedési nehézség
  • Családi, baráti, párkapcsolati gondok, konfliktusok
  • Szorongás, félelmek, önértékelési gondok
  • Krízishelyzet
  • Testi tünetek, melyeknek nincsen egyértelmű orvosi háttere
  • A kamaszkort kísérő fontos önismereti kérdések
  • Életvezetési nehézségek