Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Krúdy

Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Search
Close this search box.

Öko-iskola

Öko-iskola címmel rendelkező iskolánk programjában kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés, a környezettudatosság kialakítása és ezzel együtt a környezet védelme, tudatos használata – amely maga után vonja a fenntarthatóságot is.

Célunk, hogy a tanulók váljanak érzékennyé a környezetük állapota iránt. Legyenek képesek a környezet sajátosságainak megismerésére és értékelésére, a természet és az ember alkotta értékek megőrzésére.

E célok elősegítői azok a pedagógiai projekt-módszerek, melyeket tantestületünk valamennyi tagja ismer és alkalmaz.

Öko munkaterv

Ismerje meg részletes öko pedagógia programunkat és az iskolánkban folyó nevelő-oktató munka környezettudatosságra nevelő alapelveit.

ENERGIA-TUDATOSSÁG

A környezet tudatos használatára nevelés az energia körforgásának megértésével kezdődik

ÖKO-FALIÚJSÁG

A zöld átmenet elsőszámú feltétele a friss információk átadása diákjainknak

ERDEI KIRÁNDULÁS

Környzetünk megismerése közvetlen közelről, játékos programokkal szinesített kirándulásokon

ISKOLA KERT

Iskolakertünkben diákjaink maguk is megtapasztalhatják a természet tiszteletét és szeretetét

Öko Kiskert a Krúdy-ban

Iskolánkban több évre visszanyúló hagyománya van a tanulóink ökotudatosságának fejlesztése.
Ennek egyik igen népszerű módja az Öko Kiskert gondozása.

Legfrissebb öko-hírek

Minden két tanítási nyelvű iskolának az az álma, hogy tanulóinak minél gyakrabban legyen lehetősége gyakorolni, használni a tanult idegen nyelvet. Mivel a …

Iskolánkban hagyomány, hogy a Fenntarthatósági témahéten kertészkedéssel, kiállítással hívjuk fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.   A Föld napján az iskola valamennyi …

Kedves Szülők!Kérjük támogassák Iskolánkért Alapítványunkat adójuk 1%-val. Nagyon köszönjük! https://krudyiskola.hu/alapitvany-tamogatas/Iskolánkért AlapítványAdószám:19703653-1-41Székhely:1037 Budapest, Gyógyszergyár u. 22-24.

A PÉNZ7 témahét keretében iskolánk felső tagozatos diákjai az informatika órákon pénzügyi műveltséggel, digitális fizetéssel és biztonsággal, a pénzhasználattal és a kapcsolódó …

Mire tanít a kert?

Diákjaink kis csoportokba beosztva rendszeresen gondozzák a növényeket az erre külön elkülönített és bekerített kiskertben. A pedagógusok segítségével ültetnek, gazolnak, kapálnak és metszenek.

Sok kisgyerek családjában van otthon kert, de azért vannak olyanok is, akiknek a kiskert gondozása hozza igazán közel a növények feljődését.

Megtapasztalják, hogy fejlődik egy kis magocskából zöldség. Megismerik mennyi munkát és odafigyelést igényel egy növény fejlődése. Játékosan megtanulják a növénygondozás fortélyait.

Elsajátítják azokat a lépéseket, amelyek segítségével akár otthon is elkezdhetik a növények gondozását ültetését. A kiskertben van egy kis eper ültetvény és néhány gyógynövény is – ezek gondozását is elsajátítják a gyerekek a pedagógusok segítségével.

Mindez nagyon hasznos a természetismeret tantárgy tanításához is, mivel a tananyaghoz kapcsolódóan sok hasznos megfigyelést is tesznek a tanulóink, pl. a növények különböző részeinek megfigyelését.

Jó időben akár a természetismeret órák is tarthatóak itt. A fővárosban élő gyerekek ritkán látják a növények fejlődését, így jellemzően nagyon keveset tudnak arról milyen hosszadalmas és fáradtságos munka egy zöldség, gyümölcs gondozása.

Megismerik mennyi idő és munka kell ahhoz, hogy valami ehető legyen. A kiskert fontos része a fenntarthatóság megismertetése is. A víz használata, beosztása a vegyszermentesség fontossága mind-mind a kiskert segítségével ismerhető meg.

Idén tavasszal nagy kedvvel vágtunk neki a kerti munkának, amelynek hamarosan érezhetjük eredményét. Kristyák Adrienn

Házirend

Elérhető a Krúdy Titkárságán

Amennyiben a Krúdy Iskola Házirendjére kíváncsi, keresse bizalommal Kollégáinkat az Iskola Titkárságán.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1. óra8.00 - 8.45
2. óra9.00 - 9.45
3. óra10.00 - 10.45
4. óra11.00 - 11.45
5. óra11.55 - 12.40
6. óra12.50 - 13.35
EBÉDSZÜNET
7. óra13.55 - 14.40
8. óra14.40 - 15.20
9. óra15.20 - 16.00
10. óra16.00 - 17.00
bojti.vilmos.marcell.03@fpsz.net
schadekbiro.eva@krudyiskola.hu
lehelvarine.kiss.tunde@krudyiskola.hu
kuzdy.aniko@krudyiskola.hu
mesterhazy.monika@kszki.obuda.hu
titkarsag.krudygy@ebtk.hu

Kréta

Elfelejtett szülői jelszó igénylése

Szülői jelszót a KRÉTA bejelentkezési oldalán lehet kérni, az Elfelejtettem a jelszavam gomb megnyomásával. Meg kell adni a felhasználó nevét, KRÉTÁ-ban található e-mail címet és a gyermeke születési dátumát.

Kedves Szülők!

Küzdy Anikó vagyok, a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola iskolapszichológusa.

Tanácsadó- és iskolapszichológusként a Babes-Bólyai Tudományegyetemen végeztem, szakpszichológusi képzettségemet pedig az ELTE-n szereztem.

Az egyetem mellett és azóta is folyamatosan frissítem, bővítem tudásomat, hogy minél többféle módszerrel segíthessem a hozzám forduló tanulókat, szülőket és pedagógusokat.

Elérhetőségeim

E-mail: kuzdy.aniko@krudyiskola.hu, vagy az iskola központi telefonszámán: (1)250-2724

Szülőkonzultációra előre egyeztetett időpontban van lehetőség személyesen az iskolában vagy akár online módon és telefonon is.

Az iskolapszichológust köti a titoktartás kötelezettsége, a vele való találkozás önkéntességen alapul, 18 év alatti diákoknak az egyéni foglalkozások esetén szülői hozzájáruló nyilatkozatra van szükség.

Tevékenységek

Iskolapszichológusi munkám célja, hogy hatékonyan támogassam az intézményben a nevelő-oktató munkát, a tanulók személyiségfejlődését, továbbá segítsem az egyéni vagy csoportos szinten felmerülő nehézségek megoldását.

Munkám során szoros munkakapcsolatban állok az intézmény vezetőségével, a pedagógus kollégákkal, a fejlesztő-team tagjaival, valamint a hozzám forduló tanulók szüleivel.

Az iskolában egyéni- és csoport foglalkozásokat tartok a tanulók részére. Tanácsadásra, konzultációra nem csak a diákoknak, hanem a szülőknek és pedagógusoknak is lehetősége van. Az egyéni eseteknél szükségesnek érzem, hogy a szülőkkel is tudjak a tanulók hátteréről beszélni.

Az iskolapszichológiai konzultáció, tanácsadás azonban nem jelent pszichoterápiát.

Sok esetben viszont elégséges lehet a változás elindításához, a felmerült elakadás megoldásához.

Amennyiben az iskolapszichológusi kereteken túlmutató problémák merülnek fel, segítem a tanulók tovább irányítását intézményen kívül a megfelelő szakellátásra (pedagógiai szakszolgálat, pszichoterápiás rendelők, egyéb, orvosi szakrendelések, pszichiátria, krízis- és kamaszambulancia, stb.)

Szülőknek

Szülőként megkereshet gyermekével kapcsolatos kérdéseivel, illetve bármilyen nehezen kezelhető élethelyzet esetén, ami érintheti a családot és hatással van az iskolai viselkedésre, beilleszkedésre, teljesítésre, a gyermekek mindennapjaira.

Leggyakoribb kérdések: tanulás, beilleszkedési nehézségek, érzelmi elakadások (gyász, krízis), kapcsolatokban jelentkező problémák, pályaválasztási nehézségek, kamaszkori problémák, teljesítmény romlás, étkezési problémák, pszichoszomatikus tünetek megjelenése (fejfájás gyomor panaszok, reggeli rosszullét, alvási problémák, stb., melyekre az orvosi kivizsgálás nem ad magyarázatot)

Igény esetén a felmerülő problémákról a szülőcsoportos alkalmakon is tudunk beszélni.

Diákoknak

Ha úgy érzed, hogy van olyan kérdés, téma, amit szívesen megosztanál valakivel, esetleg nagyon nyomaszt, vagy választ keresel rá, fordulj hozzám bizalommal!

Ha szívesen beszélgetnél velem, jelezd az osztályfőnöködnek, vagy keress meg a pszichológusi szobámban (védőnői vagy fejlesztő szoba) vagy a tanáriban, szólíts meg az iskola folyosóján, és egyeztetünk egy időpontot!

Néhány gyakori kérdés, amivel szoktak hozzám fordulni:

  • Tanulással, pályaválasztással kapcsolatos dilemmák
  • Beilleszkedési nehézség
  • Családi, baráti, párkapcsolati gondok, konfliktusok
  • Szorongás, félelmek, önértékelési gondok
  • Krízishelyzet
  • Testi tünetek, melyeknek nincsen egyértelmű orvosi háttere
  • A kamaszkort kísérő fontos önismereti kérdések
  • Életvezetési nehézségek